Onze activiteiten en evenementen

Vind je ook op social media

Aankomende activiteiten

en een terugblik op evenementen die al plaats vonden

Hieronder vind je alle activiteiten die we gepland hebben om Maatschappelijke Organisaties en Maatschappelijk Verbonden Ondernemers bij elkaar te brengen. Vragen over of ideeën voor evenementen? Of geïnteresseerd in een presentatie? Neem dan contact met ons op.

Evenementen voor de boeg

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Geen geplande evenementen

Terugblik op wat we eerder al deden

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Beursvloer Hoeksche Waard / Save the date!!

Beursvloer Hoeksche Waard / Save the date!!

nov 4, 4:00pm - nov 4, 7:00pm

HW WonenLamborghinilaan 4Oud-Beijerland,3261 ND Route

De Maatschappelijke Beursvloer vindt plaats op maandag 4 november, in het gebouw van HW Wonen aan de Lamborghinilaan 4 in Oud-Beijerland, van 16:00 uur tot alle mogelijke matches gemaakt zijn.

Wilt u meedoen? Dan moet u zich aanmelden en dat kan op hoekschewaardseuitdaging.nl/beursvloer.

Wilt u meer informatie? Mail dan info@hoekschewaardseuitdaging.nl.

Wat is een Maatschappelijke Beursvloer?
Op de Maatschappelijke Beursvloer bieden we maatschappelijke organisaties en bedrijven de kans om iets voor elkaar te betekenen. Knelpunten van verenigingen en stichtingen op het gebied van menskracht, materialen en middelen worden door het bedrijfsleven opgelost. Verenigingen en stichtingen bieden op hun beurt een tegenprestatie die past bij het karakter van hun vereniging en de match met het betreffende bedrijf. In één of twee uur tijd onderhandelen ze samen met gesloten beurs over vraag en aanbod.

Hoeksche Waardse Uitdaging
De Hoeksche Waardse Uitdaging is dé ‘sociale verbinder’ die de wereld een beetje mooier maakt. Door hulpvragen van stichtingen en verenigingen te verbinden met aanbod van bedrijven, vergroten wij de leefkwaliteit van kwetsbare mensen en dragen we bij aan de levensvatbaarheid van sociaal-maatschappelijke initiatieven.

Doelstelling
Zo bevorderen wij samen met bedrijven:
* sociale vitaliteit
* maatschappelijke betrokkenheid
* duurzaamheid in de Hoeksche Waard

Aanmelden / informatie
Voorwaarde voor deelname aan de Beursvloer is dat u zich aanmeldt en uw aanvraag/aanbod doorgeeft via: hoekschewaardseuitdaging.nl/beursvloer/ of neem contact op met Linda Sanders, manager van de Hoeksche Waardse Uitdaging: info@hoekschewaardseuitdaging.nl of 06-53697475.
... Meer bekijkenMinder bekijken

5 geïnteresseerd  ·  5 gaat
Beursvloer Barendrecht / Save the date!

Beursvloer Barendrecht / Save the date!

okt 11, 4:00pm - okt 11, 7:00pm

Makro Barendrecht

Beursvloer Barendrecht
Op de Beursvloer Barendrecht komen maatschappelijke organisaties en bedrijven samen om elkaar te ontmoeten, te netwerken, te handelen in betrokkenheid en om matches te maken met gesloten beurs.

Een stichting of vereniging vraagt om hulp en een bedrijf stelt uren, materialen, faciliteiten of zijn netwerk beschikbaar. Daarmee worden nieuwe verbindingen gelegd, biedt men elkaar de helpende hand en wordt de samenleving versterkt. Het leuke is dat de aanbieder kan onderhandelen over een tegenprestatie van de ontvanger.

Gratis evenement
Deelname aan de Beursvloer is gratis en vergt weinig voorbereidingstijd. U komt in persoon naar de Beursvloer en ontmoet daar de bedrijven waar u graag mee in contact komt of de organisaties waarvoor u van betekenis wilt zijn. Het is een dynamisch spektakel waarbij vluchtige ontmoetingen plaatsvinden die uiteindelijk kunnen leiden tot een ‘match’. Dit wordt vastgelegd in een overeenkomst door een notaris.

Barendrechtse Uitdaging
De Barendrechtse Uitdaging is dé ‘sociale verbinder’ die de wereld een beetje mooier maakt. Door hulpvragen van stichtingen en verenigingen te verbinden met aanbod van bedrijven, vergroten wij de leefkwaliteit van kwetsbare mensen en dragen we bij aan de levensvatbaarheid van sociaal-maatschappelijke initiatieven.

Doelstelling
Zo bevorderen wij samen met bedrijven:
* sociale vitaliteit
* maatschappelijke betrokkenheid
* duurzaamheid in Barendrecht

Aanmelden / informatie
Voorwaarde voor deelname aan de Beursvloer is dat u zich aanmeldt en uw aanvraag/aanbod doorgeeft via: barendrechtseuitdaging.nl/beursvloer/werkwijze-beursvloer/ , of neem contact op met Linda Sanders, manager van de Barendrechtse Uitdaging: info@barendrechtseuitdaging.nl of 06-53697475.
... Meer bekijkenMinder bekijken

22 geïnteresseerd  ·  7 gaat
Online MBO-event 'Groeien door te delen'

Online MBO-event 'Groeien door te delen'

okt 5, 2:00pm - okt 5, 5:30pm

online

Op dinsdag 5 oktober nemen interessante gastsprekers vanuit het bedrijfsleven je mee in hun verhaal over hoe waardevol het is om lokaal (en landelijk) van betekenis te zijn. Daarnaast leggen we uit hoe je als bedrijf jouw steentje kan bijdragen aan de lokale samenleving en gaan we vooral met elkaar in gesprek, over hoe we Nederland mooier kunnen maken. Kortom, een inspirerend en verbindend event die je niet wilt missen!

13:45 uur Ontvangst & inloop (online)
14:00 uur Opening door dagvoorzitter Gijs Nillessen en sidekick Desirée Kuipers

14:05 uur Hoe laat jij jouw bedrijf groeien?
Sascha Gaus, bestuurslid Nederlandse Uitdaging, gaat in gesprek met het Oranjefonds, BAM en Boerhof Projectinrichters over de Uitdaging en de meerwaarde die een lokale Uitdaging biedt voor hun bedrijfsvoering.

14.35 uur Geldzorg-en de baas
Hoe pak je vroegsignalering van geldzorgen van werknemers aan en wat dit betekent voor jou als werkgever? Dat vraagt moed en dialoog. Vanuit hun lokale betrokkenheid en motivatie om de eigen regio vitaal te maken praten Gerard Kok van de Rabobank en Jacqueline Beekman van de Moedige Dialoog over samenwerken om armoede, schulden en geldstress aan te pakken.

15:05 uur Korte pauze

15:15 uur Interactieve sessies
Keuze uit 7 verschillende inspirerende interactieve sessie met onder andere Alliantie Kinderarmoede, Tempo-Team en de Startkamer.
15:35 uur Korte pauze

15:45 uur De kansen van SROI
Social Return On Investment en is ervoor bedoeld om mensen met een arbeidshandicap of afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en kwalitatieve manier aan het werk te krijgen. Maar je kan SROI ook op een andere manier inzetten. Beleidsadviseur Marc van Zanten, Jeroen Duijvestein van BAM regio Midden en Yuri Starrenburg van PSO Nederland geven je een andere kijk op SROI.

16:15 uur Korte pauze

16:25 uur Interactieve sessies
Keuze uit 7 verschillende inspirerende interactieve sessie met onder andere ROC, Univé en Good Busy.

16:45 uur Afsluiting en netwerken (online)
Ga in gesprek met collega-ondernemers, sprekers of managers van een lokale uitdaging in jouw buurt!
... Meer bekijkenMinder bekijken

11 geïnteresseerd  ·  13 gaat
Meet & More inz. WBTR

Meet & More inz. WBTR

mei 26, 7:00pm - mei 26, 8:45pm

Hardenberg

Hardenbergse Uitdaging organiseert Meet & More over WBTR

Op 1 juli a.s. gaat de WBTR (Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen) in. Het is belangrijk dat de vereniging of stichting voldoet aan deze wet. Zeker omdat na 1 juli 2021 sprake is van o.a. hoofdelijke persoonlijke aansprakelijkheid als er wat misgaat. Daarnaast spelen er nog een aantal zaken waar je als bestuur rekening mee moet houden of moet regelen. Daarom staat de Meet & More van 26 mei a.s. (19.00 uur) in het teken van deze wet.

Tijdens deze bijeenkomst zal Linda Wienk van Countus ons bijpraten over deze wet. En is er ook ruime mogelijkheid om vragen te stellen zodat jij ook goed weet wat jij als vereniging of stichting in de gemeente Hardenberg nog moet doen voor 1 juli, of waaraan je moet werken.

Het is net de Belastingdienst. ‘Leuker kunnen wij het niet maken…..’.

Aanmelden via contact@hardenbergseuitdaging.nl. Je ontvangt dan een inloglink voor de Meet & More op 26 mei a.s. om 19.00 uur.

Deze bijeenkomst wordt samen met De Stuw en Gemeente Hardenberg georganiseerd.
... Meer bekijkenMinder bekijken

4 geïnteresseerd
Meet & More

Meet & More

apr 26, 7:00pm - apr 26, 9:00pm

digitaal, meld je aan via info@raalteruitdaging.nl

Op 1 juli a.s. treedt de WBTR in. Deze wet heeft impact op verenigingen en stichtingen. Tijdens deze digitale Meet & more zullen we door JPR Advocaten geïnformeerd worden over de impact en waar je rekening mee moet houden.

Een onderwerp waar elke vereniging/stichting mee te doen heeft.

8 geïnteresseerd
Beursvloer

Beursvloer

dec 8, 4:30pm - dec 8, 6:00pm

De Beursvloer wordt VERPLAATST!
Vanwege het sluiten van de theaters kan de Beursvloer in november niet vanuit De Nieuwe Kolk uitgezonden worden. Daarom hebben wij besloten om het evenement te verplaatsen naar dinsdag 8 december. In samenwerking met Ondernemend Assen en gemeente Assen organiseren we van 16.30 tot 18.00 uur een ONLINE evenement! Dat betekent dus geen deelnemers op locatie, maar iedereen logt thuis of vanaf het werk in en kan zo meekijken en meedoen. Het wordt een interactief programma dat interessant is voor bedrijven en maatschappelijke organisaties. Het matchen staat natuurlijk centraal, maar we gaan ook speeddaten.

Online deelname
Voor de Beursvloer maken wij gebruik van een volledig ingericht online platform. Dat betekent dat alle deelnemers een eigen account krijgen en dat is ook zichtbaar voor alle andere deelnemers (met naam/foto/bedrijfsnaam). Het programma is net zoals wanneer je live een bijeenkomst bijwoont, maar het eigen account biedt online veel voordelen:
1. Je kunt van te voren via een app bekijken welke mensen, bedrijven en organisaties deelnemen;
2. Daarbij is (van te voren) ook te zien wat elke deelnemer zoekt of aanbiedt;
3. Er kunnen van te voren afspraken gepland worden (voor tijdens of na het evenement);
4. Daarnaast bieden de accounts de mogelijkheid om tijdens het programma te speeddaten. En dat gaan wij uiteraard doen, want dat is een leuke manier om eens andere mensen en/of bedrijven te ontmoeten.

Beursvloer
De Beursvloer wordt al jaren georganiseerd in Assen. Voor het evenement worden bedrijven en maatschappelijke organisaties uitgenodigd met de vraag: wat zij kunnen bieden (bedrijven) en waar zij naar op zoek zijn (maatschappelijke organisaties). Bedrijven beschikken vaak over (overbodige) materialen en ook over menskracht en hebben veel kennis in huis. Een match betekent de uitwisseling van bijvoorbeeld bureaustoelen of een uurtje meedenken ten aanzien van een bepaald probleem. Op deze manier maak je het bedrijf zichtbaar en laat je zien dat Maatschappelijk Verantwoord en betrokken ondernemen een belangrijk speerpunt is binnen het bedrijf. Maatschappelijke organisaties zijn erg blij met uw hulp en kunnen weer verder met de goede initiatieven waarmee zij bezig zijn. Kortom een win-winsituatie.

Kortom: kunnen wij jou uitdagen om op 8 december mee te doen?
... Meer bekijkenMinder bekijken

21 geïnteresseerd  ·  8 gaat
Beursvloer Pijnacker-Nootdorp

Beursvloer Pijnacker-Nootdorp

jan 30, 4:30pm - jan 30, 7:00pm

Ipse de Bruggen, Craeyenbruch , Nootdorp

Alweer de 3e keer wegens succes! Meld uw bedrijf of organisatie aan!

Datum: dinsdag 30 januari 2018.
Locatie: Aula Buurtschap Craeyenburch in Nootdorp
Tijd: 16.30 tot 19.00 uur

Bedrijven en maatschappelijke organisaties ontmoeten elkaar. De sfeer is informeel en dynamisch.

Doel: het maken van een match. Wat de één biedt, is voor de ander zeer gewenst. De matches hebben betrekking op menskracht, kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten en creativiteit. Bij voorkeur is de match tweerichtingsverkeer waardoor er een gelijkwaardig partnerschap ontstaat. Er wordt gehandeld op de Maatschappelijke Beursvloer, maar met gesloten beurzen.

Waarom als bedrijf mee doen?
Omdat het je maatachappelijk etrokken onddernemen invulling geeft op een eenvoudige en laagdrempelige manier: een of meerdere matches maken met een lokale organisatie.

Waarom als bedrijf maatschappelijke organisatie mee doen?
Het bedrijfsleven wil organisaties graag helpen door kennis, spullen of helpende hand aan te bieden. Deze beursvloer is een mooie gelegenheid om maatschappelijk betrokken ondernemers binnen de gemeente Pijnakcer-Nootdorp te ontmoeten die jouw organisatie willen helpen.

Aanmelden is verplicht via beursvloerpijnackernootdorp.nl/
... Meer bekijkenMinder bekijken

1 geïnteresseerd  ·  3 gaat
2e Beursvloer Schager Uitdaging

2e Beursvloer Schager Uitdaging

nov 14, 4:00pm - nov 14, 6:00pm

De Ondernemers CentraleOostwal 2Tuitjenhorn,1747 EZ Route

Wegens succes van vorig jaar, nodigen wij u uit voor de 2e editie. Meld uw organisatie aan!

Datum: dinsdag 14 november a.s.
Locatie: Ondernemerscentrale Tuitjenhorn
Tijd: 16.00 tot 18.00 uur

Bedrijven en maatschappelijke organisaties ontmoeten elkaar. De sfeer is informeel en dynamisch.

Doel: het maken van een match. Wat de één biedt, is voor de ander zeer gewenst. De matches hebben betrekking op menskracht, kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten en creativiteit. Bij voorkeur is de match tweerichtingsverkeer waardoor er een gelijkwaardig partnerschap ontstaat. Er wordt gehandeld op de Maatschappelijke Beursvloer, maar met gesloten beurzen.

Waarom als maatschappelijke organisatie mee doen?
Het bedrijfsleven wil organisaties graag helpen door kennis, spullen of helpende hand aan te bieden. Deze beursvloer is een mooie gelegenheid om maatschappelijk betrokken ondernemers uit de gemeente Schagen te ontmoeten die jouw organisatie willen helpen.
Aanmelden is verplicht.
... Meer bekijkenMinder bekijken

12 geïnteresseerd  ·  15 gaat
Meet & Match Markt 2017

Meet & Match Markt 2017

nov 2, 4:30pm - nov 2, 7:00pm

De VijverbergLijsterbeslaan 101 ADoetinchem,7004GN Route

2 November - Meet & Match
Onze jaarlijkse gratis beursvloer in de Achterhoek waar u uw maatschappelijke betrokkenheid kunt tonen.
Vraag en aanbod van stichtingen en bedrijven komen hier bijeen!

Onze MBO-Award zal tijdens de markt feestelijk uitgereikt worden aan één van de genomineerde!

48 geïnteresseerd  ·  42 gaat
Meer activiteiten laden...
Scroll naar boven